منتدى شباب منية سندوب


 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 مكرونة بالبشاميل بالصور المتحركة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ريم
مشرفة عامة
مشرفة عامة


الإسم : ريم
الإقامة : فى عالمى الخاص
نقاط التميز : 9908
عدد المشاركات : 4295
انثى
العمر : 24
تاريخ التسجيل : 25/12/2009

مُساهمةموضوع: مكرونة بالبشاميل بالصور المتحركة   الأربعاء 30 ديسمبر 2009, 2:44 pm


السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

...: المقـــــادير :..




نصف كيلو لحم مفروم .

بصله كبيرهـ مقطعه لمكعبات .

3 فصوص ثوم .

1حبة فلفل أخضر{ رومي } متوسطهـ .

1 فلفل أخضــــــــر .

3 ملاعق طعام صلصلهـ .

.. بهـــــارات المفرومـــــــهـ ..

{ كمون × ملح × فلفل أسود × كزبرهـ ناشفهـ × ملح × هيل مطحون }

كيــــــــس مكرورنهـ سباغيتي .

ملعقتي طعام زيت لسلق المكرونه + ماء + ملح + فلفل أســــود .


البيشـــــاميـــــل :..

3 كاسات كبيرهـ حليب .

ثلاثه أرباع كاسه زيت .

كاسه كبيرهـ دقيق + 3 ملاعق طبخ مليانة دقيق
واحد مكعب ماجي-ملح-فلفل أسود
بيضة لدهن الوجه

..: الطريــــــــــــقة :..





...: أولاً لعمل المفرومه :..

نضعها في طاوله كبيرهـ مع البصل والثوم ،

ونتركها لمدة عشر دقائق على نار هادئه ،

ثم نقلبها جيداً ونتركها الى ان يختفي لون المفرومه الأحمـر وتبدأ بالنضج،


ثم نضيف الطماطم والفلفل الرومي والفلفل الأخضر والصلصه والبهارات ،




...: ثانياً لتحضير المكرونه :..



نضع ماء في قدر لحد الغليان..ثم نضيف الزيت والملح والفلفل ثم المكرونة ( نكسرها من

النصف ) وعندما تنضج بعد عشر دقائق { يفضّل تحريكها بالشوكه من آن لآخـر حتى لا

تلتصق}

نصفيها ونغسلها بماء بارد لإزالة النشا الزائد .




...: ثالثاً لتحضير الباشميل :..





نسخن الحليب في قدر ، وأثناء ذلك نحضر قدر أكبر ونحمي به الزيت وعندما يحمى ،

نضيف الدقيق مع التقليب مباشرة وعلى نار هادئة لمدة دقيقتين..ثم نقفل النار..ونضيف

الحليب الساخن بالتدريج..أولا يضاف كمية حليب بسيطة ثم نحركـ بإستمرار ،

وبسرعة وعندما يمتزج الدقيق مع الحليب نضيف كمية جديدة من الحليب وهكذا حتى نحصل

على قوام كريمي للباشميل كما هو موضح في الصورة القادمه ،

ثم نعيدهـ على نار هادئه ونحرك باستمرار لمدة دقيقه ،

ثم نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود ونقلب لمدة دقيقتين ونرفعه من على النار كالتالي ,



...: رابعاً لتحضير الصينيه :..





ندهن صينية بيضاوية بالزيت ثم نفرش طبقة من الباشميل وفوقها نصف مقدار المكرونة ثم

جميع خلطة المفرومة ثم النصف المتبقي من المكرونة..ثم الباشميل مع مساواة السطح

ودهنه بالبيضة المخلوطة بقليل من الفلفل الأسود..ثم ندخلها فرن ساخن بدرجة 190 من

أعلى ومن أسفل وإذا كان الفرن مروحة بدرجة 150 حتى يحمر الوجه...تترك حوالي ربع

ساعه قبل التقديم حتى تهدأ .



وبالهنـــــــــاء والعافيه






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
sleepingbeauty
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة


نقاط التميز : 3973
عدد المشاركات : 1529
انثى
العمر : 116
العمل : لست مجبوراً أن أفهم الأخرين من أنا ..!! فمن يمتلك مؤهلات العقل والإحساس
تاريخ التسجيل : 19/10/2009

مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالبشاميل بالصور المتحركة   الأربعاء 30 ديسمبر 2009, 6:11 pm

جميل اوى بس انا اول مره فى حياتى اعرف ان المكرونه بالشماميل يتحط عليها توم وكمان مش بحط عليها فلفل رومى وفلفل اخضربحط بهارات بس عملتها كتير جدا بس مش بحط توم يبقا طعمها حلو بس توم مع لبن وبيض اعملها بتوم وربنا يستر ومشكوره اوى وعاوزين اكلات جميله تانيه






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
moon light
مشرفة عامة
مشرفة عامة


نقاط التميز : 2586
عدد المشاركات : 896
انثى
العمر : 27
فصيلة الدم : B+
تاريخ التسجيل : 27/09/2008

مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالبشاميل بالصور المتحركة   الأربعاء 30 ديسمبر 2009, 11:00 pm


التوم لما بتحطيه مع اللحمه المفرومه يبعطيها نكهه ومش بيأثر علي طعمها النهائي

انا بردوه من عشاق المكرونه بالبشاميل بس انا عن نفسي لما بعملها

ببقي اخلط شويه بشاميل صغيرين مع المكونه قبل ما ارصها ف الصنيه

وعارفه كمان ممكن تجيبي جنبه رومي وتقطيعها وتحطيها علي وش المكرونه بتعطي ليها طعم خرافه

انا عارفه لما بفتح ف سيره الاكل مبسكتشي تسلم ايديكي يابنتي وكل اكله وانتي طيبه






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
sleepingbeauty
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة


نقاط التميز : 3973
عدد المشاركات : 1529
انثى
العمر : 116
العمل : لست مجبوراً أن أفهم الأخرين من أنا ..!! فمن يمتلك مؤهلات العقل والإحساس
تاريخ التسجيل : 19/10/2009

مُساهمةموضوع: رد: مكرونة بالبشاميل بالصور المتحركة   الأربعاء 30 ديسمبر 2009, 11:07 pm

اكيد مون لايت تقسم الباشاميل تلت مع المكرونه تخلطيه عليها والتلتين التانين تلت تحتها والتالت الاخير فوقها بس الاجمل بقا لو جبنه موزيلا بتكون تحفه لانها بتكون دسمه وتغنى عن مكعب الشوربه وكمان نكهتها اقوى من الرومى بس انا ناويه اجرب حكايه التوم دى على مسئوليتكم ومشكورين






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
مكرونة بالبشاميل بالصور المتحركة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شباب منية سندوب :: شبابنا :: واحة الأسرة-
انتقل الى: